DUIKBREVETTEN

Neptunus WVM is aangesloten bij Nelos, de nederlandstalige afdeling van CMAS, de duikfederatie mede opgericht door de legendarische commandant Cousteau.

Hans cardoen OS7.jpg

1* duiker

Er gaat een wonderlijke wereld open als je gaat duiken. Je ontmoet er unieke dieren en planten. Ook in onze eigen omgeving zijn er meerdere duikplaatsen waar je op verkenning kan gaan en prachtige dingen kan zien. Aanvullend kan je dan bijvoorbeeld in tropisch water gaan duiken.

Met de opleiding tot 1* duiker kan je na een aantal zwembadtrainingen en didactische lessen eindelijk onder water gaan. Je eerste 5 duiken zijn in diepte beperkt tot 15 meter, daarna kan je al tot 20 meter diepte duiken.

Om dit alles optimaal en veilig te laten verlopen is de Nelos-duikopleiding degelijk onderbouwd. Je duikmaat heeft trouwens minimaal een 4* brevet.

In onze club krijg je ook een ‘peter’ toegewezen. Dat is je persoonlijke contactpersoon met de club en meestal ook je eerste duikbuddy!